Cykelväljaren

MTB, sportcykel eller hybrid – vilken cykel passar dig? Att välja cykel är inte alltid det lättaste. Därför har vi skapat en guide med tips och råd för dig som funderar på att köpa cykel. Använd cykelväljaren för att hitta rätt typ och modell för just dina behov!

Elcykel

Vill du slippa leta parkeringsplats till bilen och samtidigt spara in på bensinpengar? Att ställa bilen hemma och ta elcykel till jobbet sparar både på miljön och plånboken. De senaste åren har elcykel blivit en allt populärare cykeltyp för vardagscyklisterna. Det fina med elcyklar är att du får en extra skjuts för varje tramptag, vilket gör att du både kommer fram snabbare och mindre svettig.

ELCYKELVÄLJARE – Hitta rätt bland elcyklarna i vår elcykelväljare! Klicka här.

Mountainbike

Vill du både träna och vara ute i naturen? Då kan en mountainbike vara något för dig. Det är en populär cykeltyp som främst används för att cykla i terräng, och som sticker ut med sina många växlar och grova däck. Perfekt för dig som gillar action, fart och fläkt.

MOUNTAINBIKEVÄLJARE – Besök vår mountainbikeväljare för att ta reda på vilken hjulstorlek och modell som passar dig bäst! Klicka här.

HYBRID- och SPORTCYKEL

Sportcykeln är det självklara valet för alla pendlingscyklister. Sittställningen är något mer framåtlutad än en klassisk cykel, vilket gör att den avlastar ryggen och ger mer kraft i tramptagen. Däcken är lite grövre, vilket gör att de inte är lika ömtåliga och har bättre grepp. Man kan också ha dubbdäck på vintern, vilket gör att man kan cykla året runt!

SPORTCYKELVÄLJAREN – Klicka in på sportcykelväljare för att ta reda på vilken modell som passar dig bäst. Klicka här.

RACERCYKEL

En racer är den perfekta cykeln för dig som vill använda din cykel som tränings- och tävlingsredskap. Racercykling har varit en populär sport i många decennier med klassiska tävlingar som Tour De France. Det som skiljer racern från andra cyklar är att den har smala hjul, en låg vikt och en aerodynamisk sittställning. Fördelarna med denna typ av cykel är att du får minsta möjliga luftmotstånd och kan på så sätt förbättra din tid.

RACERVÄLJAREN – Gå till vår racerväljare för att se vilken typ av racer som är rätt för just dig. Klicka här.

KLASSISKA CYKLAR

Som namnet antyder är detta den mest klassiska cykeltypen. En bekväm sadel brukar ingå, samt fotbroms och pakethållare. Perfekt för dig som cyklar mycket i stan – kortare turer i måttligt tempo. Med en praktisk cykelkorg på din cykel får du lätt med dig jobbväskan, matkassen eller träningskläderna. Vilken av våra classic-cyklar passar dig?

CLASSIC- CYKELVÄLJAREN – Besök vår Classic-cykelväljare för att ta reda på det. Klicka här.

BARN- OCH JUNIORCYKEL

Barn- och juniorcyklar är en ganska bred produktgrupp som innefattar allt från trehjulingar till mindre versioner av riktiga mountainbikes. Det man ska tänka på är att säkerheten kommer alltid först när det gäller barn- och juniorcyklar. Det är också viktigt att barn får rätt storlek på sin cykel när de håller på att lära sig att cykla.

BARNCYKELVÄLJAREN – Klicka in på barncykelväljaren för att se vad som passar just ditt barn! Klicka här.