Gör dig klar för cykelsemestern!

Sommartid betyder cykeltid! Nu är det dags att förbereda dig för dina äventyr på två hjul. Gör dig redo för tuffa pass på mountainbike, långa rundor på landsvägen eller varför inte ta med dig familjen på utflykter och spännande semestrar? Närmare naturen, närmare varandra – upptäck världen tillsammans på cykel! Här ger vi tips för en lyckad cykelsemester!

Ta med dig cykeln dit du ska

Ta med dig cykeln överallt! Ett bra sätt att uppleva mer på semestern är att ta med sig cyklarna. Det finns många olika sorters cykelhållare som passar till olika användningsområden. De finns i olika varianter och kan monteras på taket, dragkroken eller bakluckan. Om du redan har ett takräcke kan en cykelhållare för taket vara den enklaste lösningen. Men tyngre cyklar är det oftast enklare att lasta på en hållare som monteras på dragkroken eller bakluckan.

Packa lätt – och rätt!

Med cykelväskor som monteras på cykeln får du med dig dina saker på ett enkelt sätt. Det är betydligt bekvämare än att packa tunga saker i en ryggsäck.

Om du ska köra långa och intensiva pass på mountainbike är däremot vätskeryggsäckar perfekta. Se till att de sitter tight mot kroppen och att du kan få med dig allt du behöver. En smart funktion att titta efter är att du ska kunna få i dig dryck utan att släppa styret.

Klart barnen ska vara med!

En cykelbarnstol som monteras bak på cykeln eller en cykelbarnstol för små barn som monteras på styret är perfekt när du vill låta ditt barn uppleva världen från cykeln.

Det finns många snygga och säkra lösningar för dig som aktiv förälder. Om du funderar på en cykelvagn kan det vara en bra idé att titta på en multisportvagn. Då får du mer än bara en vagn för ett eller två barn – du får en extremt flexibel lösning som gör att du kan cykla, promenera, jogga eller åka längdskidor.

Sist men inte minst, ta dig tid att njuta av naturen!

cykelsemester med cykelvagn