5 tips inför höstcyklingen!

Hösten kan både vara fantastiskt fin med massor av sol och fina dagar. Men som vi alla vet kan den också bestå av regn och vind som ibland gör att vi drar oss för att ut och cykla oavsett om det gäller pendling till jobbet eller träningscykling. Med relativt små och enkla förändringar kan du få ut betydligt mycket mer njutning från höstcyklingen, här ger vår cykelexpert och produktchef Fredrik Porat sina fem bästa tips på hur!

1. En ren cykel är en snabb cykel!
Detta är det viktigaste för att få din cykel att hålla länge. Oavsett vad det är för cykel du har är det viktigt att se över sin cykel  löpnade och rengöra den mer än du gör på våren och sommaren. För detta finns det bra rengöringskit som du kan använda för bästa effekt.

2. Kolla över dina däck och byt till bättre grepp om det behövs
På hösten blir det lätt halt på vägarna av blöta löv mm. Då kan det vara bättre att ha lite grövre däck för att inte halka och skada sig. Det kan också vara bra att kolla över däcktrycket, framförallt när du cyklar MTB. Genom att släppa ut 2-3 psi mot vad du normalt har kommer du att få bättre grepp, förvisso på bekostnad av rullmotståndet men på en blöt söndagstur är det grepp du bör prioritera.

3. Välj cykelkläder efter väder!
Ett måste i höstgarderoben är en ordentlig regnjacka, handskar och så kallade booties eller skoöverdrag. Tänk på att en riktigt vattentät regnjacka ska ha tejpade sömmar vilket ofta står specificerat på produkten. Skoöverdrag kan vara lite jobbiga att få på men de kommer garanterat att hålla dig torr och varm, och varma fötter är basen till varje cykeltur. Har du blivit kall och blöt om fötterna kommer de inte bli varma igen.

4. Se över din belysning
Införskaffa ordentlig belysning till din cykel. Även under dagtid syns du sämre om det regnar och belysning kan vara bra. När det sedan börjar mörkna ordentligt längre fram på hösten kan det vara bra att komplettera cykelbelysningen med en pannlampa också. Framförallt om du cyklar i skogen och behöver se mer av vägen.

5. Gör cyklingen rolig!
Viktigast av allt är ändå att inte sluta cykla trots väder och vind. Hitta motivationen genom att ta nya vägar och ny utrustning gör alltid cyklingen roligare.

Tveka inte att komma in till oss för att fråga om råd om du är osäker! 

Fredrik Porat, produktchef för cykel på Bike Nation, delar med sig av sina bästa tips.